انتخاب بین وردپرس یا جوملا
وردپرس یا جوملا؟!
هر دو سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا جوملا توانا به ساخت وبسایت هایی چیره دست و جذاب هستند و هر دوی آن ها برای فرآوری محتوا سیستم های قدرتمندی محسوب می شوند. در هر دوی آن ها گسترش افزونه یا ماژول ها زیاد بوده است به طوری که به راحتی می توان افزونه های این سیستم ها را در گوگل سرچ کرده و به صورت رایگان از آن ها مستفیض شد. در هر دو سیستم می تاب از قالب های متنوعی کاربرد کرد و آن ها را سفارشی سازی کرد و مورد تغییر و دگرگونی پیمان داد. هر دو سیستم امکان نصب شدن بر روی سرور ها را دارند و نیازمند هاست ویژه نیستند.حتی هزینه ای که برای ازآنش آن ها صرف می شود کاملا مانند می باشد. هر دو سیستم کاملا رایگان هستند و دارای تیم توسعه ی قدرتمند برای تقسیم طراحی، ساخت و پشتیبانی می باشند و مواردی از این قبیل!
تعریف جوملا:
من هم برای برپایی شبکه ای با قابلیت عضوگیری، سایت خبری، انجمن، مقاله، ارائه مقالات دیگر نویسندگان و … انتخاب نکوداشتن هستم ، چون برای همین هدف طراحی و برپایی شده ام. ایجاد یک ساختار، زمانی که شغل کردن با آن را فرا بگیرید آسان است و البته نیازی به فراگیری فرهنگ پیوسته با html ندارید، همچنین می توانید زمان حذف یا انتشار اتوماتیک مقالات را نیز تنظیم نمایید.
بنابراین، من قدرت مانور زیادی به شما می دهم که این توان در دسته admin هست.
الی جایی که به خاطر نیرو انتخاب های زیاد، ممکن است بار اولی که با این محیط روبرو می شوید مایه گیج شدن شما گردد بعد برای اینکه با این سخت مواجه نشوید از راهنماهای متعددی که در این باره در فضای اینترنت قابل یافتن هست کاربرد کنید زیرا وگرنه شغل با این تقسیم سبب سرگردانی شما می گردد.
بر خلاف وردپرس، من قابلیت چندزبانه بودن (multi-lingual) را به صورت built-in دارا هستم. این قابلیت بسیار خوب کار می کند ولی پیشه با آن خیلی هم ساده نیست. شما باید ترتیب و سامان خاصی را جهت کارکرد صحیح آن تعقیب نمایید، اما با این هستی این قابلیت بسیار کارامد است که برای یادگیری فقط بس است عبارت
“joomla multilingual” را در سایت ها جستجو نمایید .
راند اول: بهینه سازی برای موتورهای جستجو
قبل از برگزاری این راند و راندهای دیگر لازم است لغایت نکاتی را خدمت شما عزیزان ذکر کنم.
اولین نکته ای که باید بدانید این است که نه فقط وردپرس و جوملا، بلکه هیچ یک از سیستم های مدیریت درونمایه را نمیتوان به عنوان یک نرم اسباب تلقی کرد و در عقیده گرفت، چرا که این سیستم های مدیریت محتوا هنگامی که بر روی وب سرور نصب میشوند، در واقع مفسرهای پایگاه دیتا هستند که آغاز به پیشه میکنند و در نهایت یک سایت در خروجی برای ما نشان میدهند. وب سرور هم همانگونه که میدانید، شما باید از یک شرکت شخص ثالث با عنوان هاست جاسازی کنید لغایت موارد مورد نیاز برای راه اندازی سایت را در اختیار شما قراردهد.
و نکته بعدی که باید بدانید این است که برای استفاده از وردپرس یا جوملا باید از یک هاست مناسب استفاده کنید لغایت پاسخگوی نیازهای شما بر اساس میزان ترافیک و سرعت پردازش اطلاعات شما باشد.
خب برویم سراغ شروع مسابقه.
بهینه سازی و افزایش میزان سئوی سایت یکی از مهم ترین مسائل است چون کاربران را از موتورهای جست وجوی مختلف با مطلبی که دنبال آن هستند به سایت شما می آورد الی شما بتوانید خدماتی را به آنها ارائه دهید.
حالا ما به رسیدگی سئو و بهینه سازی وردپرس و جوملا میپردازیم تا ببینیم هر 2 سیستم مدیریت درونمایه چگونه این پیشه را اتمام میدهند.
بهینه سازی با افزونه Yoast Seo در وردپرس
وردپرس از افزونه سئو یا همون Yoast Seo برخوردار است که این امکان را در پسندیدن کاربران قرار میدهد لغایت با ارائه خاصیت های بسیار و نیرومند بتوانند در جهت افزایش میزان بهینه سازی وبسایت خویش بپردازند. افزونه Yoast برای این که نشان دهد محتوا به چه میزان بهینه است از یک سیستم نورپردازی خیلی ساده و پسندیده بهرهگیری کرده که در آن از رنگهای قرمز، زرد و سبز برای طبقه بندی درونمایه در سه سطح گوناگون از نظر بهینه سازی و سئو بهرهگیری میکند و با ارائه چک لیست های لازم به شما این امکان را میدهد الی موارد بهینه سازی که درونمایه را به رنگ سبز تبدیل میکند را برایتان شرح خواهد عدل و اگر نتوانستید در برخی چک لیست ها نمره ای را اخذ کنید بر اساس ویژگی خوانایی نوشته میزان بهینه سازی نوشته شما برای موتورهای جستجو را شفا میبخشد تا بتوانید به چهره اصولی به نگارش محتوای خویش بپردازید.
اما سئو مطالب در جوملا با افزونه EfSEO
پلاگین EFSEO جوملا مثل پلاگین Yoast Seo در وردپرس است و امکاناتی را برای شما فراهم میکند تا بسیاری از چک فهرست های مثل که در وردپرس هم هستی دارد را مانند ویرایش اطلاعات متا نوشته، در انتهای آن به چهره مستقیم وارد کنید و یا اینکه با به کارگیری حالت اتوماتیک به ساخت اطلاعات متا برای نوشته خود بپردازید.
بنابراین نتیجه ای که در راند اول از مقایسه وردپرس و جوملا میتوان گرفت این است که وردپرس در مقوله بهینه سازی و سئو از جوملا جلوتر پیمان دارد و راند اول رو میتوانیم با دادن یک نمره به وردپرس در مقوله سئو و بهینه سازی پیروز اول سنجش اعلام کنیم.
در واقع می توان گفت همانندگی های این دو سیستم اغلب از تفاوت هایی است که دارند. بعد چه چیزی مایه تفاوت بین آن ها می شود؟ چه عاملی مایه می شود که شما یکی از آن ها را گزینش کنید؟ در پیوستگی ی مقاله به استجابت این سوالات خواهید رسید…
وردپرس چیست و مورد بهرهگیری چه کسانی قرار می گیرد؟
wordpress-hamyarwp
وردپرس اغلب یک سیستم مدیریت محتوای مردمی است.این سیستم به عنوان یک سیستم وبلاگی روی پیشه آمد و فعالیت خویش را نخست کرد هر چند در آینده پیشرفته تر شد و گذرگاه برای ساخت وبسایت های حرفه ای با آن باز شد. پلتفرم وردپرس برای کسان تازه کار گزینه ی بسیار مناسبی است و به چیره دست شدن و رشد آن کمک می کند.
می توانیم جایگاه وردپرس را با توجه به تصویر زیر ببینیم:
wordpress on category hamyarwp
وقتی کاربرهای یک سیستم زیاد باشند، باعث می شود رویدادها جالبی بیفتد:
1. پشتیبانی بهتر
2. رفع باگ و آپدیت های سریع تر
3. گسترش قوی تر
4. امکانات بیشتر
5. کارآزمودگان اغلب و در نتیجه قیمت کمتر و سادگی سپریدن کارها برای کسانی که تخصص طراحی سایت ندارند
و …
جوملا چیست و مورد استفاده چه کسانی پیمان می گیرد؟
joomla-hamyarwp
جوملا نیز یک سیستم مدیریت محتوای چیره دست است که با آن می تاب گونه ها سایت ها را تاسیس کرد از آنگونه سایت های تجاری، شرکتی، دولتی، شخصی و… فقط برای افرادی که اخیر کار هستند پیچیدگی های ویژه خودش را دارد و کمی سخت است.
پوسته ها و قالب ها
در هر دو سیستم مدیریت محتوا امکان تغییر ظاهر به کمک پوسته و قالب هستی دارد.
در وردپرس…
wordpress-theme-hamyarwp
در حال حاضر نزدیک 3023 قالب در مخرن وردپرس موجود است. چنانچه در گوگل پلاس جستجو کنید 1/5 میلیون نتیجه به دست می آید البته تمامی نتایج در باره قالب ها نیست اما بیشتر آن ها نتایجی در مورد قالب های وردپرس و جوملا است. قالب های مجانی و پرمیوم بسیار زیادی در وردپرس موجود است که برای یافتن آن ها در وردپرس فقط کافیست به تقسیم قالب ها رفته و در آن ها تم مورد عقیده خویش را جستجو کنید. شما می توانید قالب باره عقیده خود را به راحتی با یک دکمه ی بارگذاری نصب کنید و آن را تاسیس نمایید.
edit-wordpress-theme-hamyarwp
وردپرس به شما این امکان را می دهد که قالب ها را در تقسیم ویرایشگر قالب درون پنل مدیریتی، ویرایش کنید بعلاوه شما می توانید هر آیتمی از قالب را که یخواهید نیز ویرایش کنید.همچنین می توانید کدهای مورد نظر خود را به قالب اضافه کنید، سی اس اس های شخصی خویش را اضافه کنید و هر آنچه که علاقه مند به اضافه کردن آن می باشید.
در جوملا…
joomla-theme-hamyarwp
در جوملا دو نوع قالب موجود است: قالب های ظاهری سایت و قالب های تقسیم مدیریت کار. جوملا مرجع خاصی برای وجود قالب ها ندارد ولی با جستجوی قالب های جوملا یا joomla themplate بیش از 16 میلیون نتیجه اخذ خواهید کرد. البته همگی این نتایج قالب های جوملا نیستند اما همگی اطلاعاتی هستند که درباره ی این سیستم ارائه می شوند. اکثر قالب ها به صورت مجانی ارائه می شوند و شما پس از اخذ قالب باره نظر می توانید آن را در جوملا بارگذاری کنید و سپس آن را تنظیم کنید.
- ۹۹/۰۴/۰۳